Butternut met Maille Mosterd en ahornsiroop
Hoofdgerecht
30-60 min
Vlaams

Ingrediënten
Voor het glazuur:
- 1½ eetlepel ongezouten boter, gesmolten (of olijfolie)
- 1½ eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepels Maille Mosterd Oude Wijze
Voor de vulling:
- 2 butternutpompoenen
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 tl fijngehakte verse tijmblaadjes
- 50 g groene wintergroenten, grof gehakt (je kunt boerenkool, snijbiet, mosterdblad of spinazie gebruiken)
- 100 g gekookte farro (of spelt)
- 1 eetlepel Maille Mosterd Oude Wijze
Geglazuurde butternutpompoen met Maille Mosterd Oude Wijze en ahornsiroop: een prachtige en gezonde toevoeging aan elke wintertafel, boordevol smaken en kleuren.
Bereiding
Stap 1
Snijd de pompoen in de lengte doormidden met een scherp mes en maak inkepingen in het vruchtvlees van de pompoen in diagonale sneden, ongeveer 5 cm uit elkaar, in beide richtingen. Let op dat je de schil niet doorsnijdt.
Stap 2
Meng in een klein kommetje de boter, ahornsiroop en Maille Mosterd Oude Wijze.
Stap 3
Plaats de gehalveerde pompoenen met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en verdeel het glazuur over het vruchtvlees van elke pompoenhelft. Rooster in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot ze gaar zijn, ongeveer 25-30 minuten. Prik met een vork om te controleren of de pompoen overal gaar is.
Stap 4
Terwijl de pompoen gaart, bereid je de vulling voor. In een pan de ui in olie laten zweten, voeg de groene groenten, tijm, mosterd en farro toe, en roer tot het geheel goed gemengd is.
Stap 5
Haal de pompoen uit de oven, vul de holtes met het mengsel en serveer.