Butternut met Maille Mosterd en ahornsiroop

Hoofdgerecht

30-60 min

Vlaams

Mustard_Glazed_Butternut_Squash_Stuffed_with_Farro_and_Winter_Greens-03__1_

Ingrediënten

Voor het glazuur:

  • 1½ eetlepel ongezouten boter, gesmolten (of olijfolie)
  • 1½ eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels Maille Mosterd Oude Wijze

Voor de vulling:

  • 2 butternutpompoenen
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse tijmblaadjes
  • 50 g groene wintergroenten, grof gehakt (je kunt boerenkool, snijbiet, mosterdblad of spinazie gebruiken)
  • 100 g gekookte farro (of spelt)
  • 1 eetlepel Maille Mosterd Oude Wijze

Deel dit recept

Geglazuurde butternutpompoen met Maille Mosterd Oude Wijze en ahornsiroop: een prachtige en gezonde toevoeging aan elke wintertafel, boordevol smaken en kleuren.

Bereiding

Stap 1

Snijd de pompoen in de lengte doormidden met een scherp mes en maak inkepingen in het vruchtvlees van de pompoen in diagonale sneden, ongeveer 5 cm uit elkaar, in beide richtingen. Let op dat je de schil niet doorsnijdt.

Stap 2

Meng in een klein kommetje de boter, ahornsiroop en Maille Mosterd Oude Wijze.

Stap 3

Plaats de gehalveerde pompoenen met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en verdeel het glazuur over het vruchtvlees van elke pompoenhelft. Rooster in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot ze gaar zijn, ongeveer 25-30 minuten. Prik met een vork om te controleren of de pompoen overal gaar is.

 

Stap 4

Terwijl de pompoen gaart, bereid je de vulling voor. In een pan de ui in olie laten zweten, voeg de groene groenten, tijm, mosterd en farro toe, en roer tot het geheel goed gemengd is.

 

Stap 5

Haal de pompoen uit de oven, vul de holtes met het mengsel en serveer.

Gerelateerde recepten

Nog vragen?

We houden van meningen, dus aarzel niet om ons te contacteren.

Contacteer ons