Gebraden kalkoen met Maille Mosterd
Hoofdgerecht
> 60 min
Vlaams

Gebraden Kalkoen met Maille Mosterd Oude Wijze: een prachtig, smakelijk en hartverwarmend gerecht voor alle bijzondere momenten met familie.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Meng in een gietijzeren pan de veenbessen, de helft van de Maille Mosterd Oude Wijze, bourbon, ahornsiroop en water tot het mengsel glad is.
Stap 3
Plaats de kalkoen op het veenbessenmengsel, besprenkel royaal met olijfolie en bedek de kalkoen met de rest van de Maille Mosterd Oude Wijze. Wrijf dit zachtjes in de kalkoenskin, zodat het zich vermengt met de olijfolie en een korst vormt tijdens het koken. Bestrooi met verse salie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bak in de oven gedurende 45 tot 60 minuten, totdat het vocht uit de veenbessensaus is verdampt.
Stap 5
Haal de pan uit de oven en laat het vlees even rusten voordat je het snijdt en serveert, overgoten met de veenbessensaus.