Een heerlijke eenvoudige wok

Hoofdgerecht

0-30 min

Aziatisch

wok-special-nouvel-an-chinois

Ingrediënten

  • 6 à 8 el Kikkoman Sojasaus
  • 1 el TABASCO® Srirachasaus (of meer, naar eigen smaak)
  • 200 g Chinese noedels
  • 100 g pinda’s
  • 3 el bruine suiker
  • 200 g broccoli
  • 200 g peultjes
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 el arachideolie

Deel dit recept

Geniet van de verrukkelijke smaken van Azië met deze eenvoudige wok. Met een perfecte mix van Kikkoman Sojasaus, TABASCO® Sriracha en een kleurrijke combinatie van groenten, noedels en pinda’s. Een heerlijke balans van zoet, pittig en hartig voor een snelle en smaakvolle maaltijd!

Bereiding

Stap 1

Hak de pinda’s grof. Strooi ze met de suiker in een pan en karameliseer ze.

Stap 2

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Maak de broccoli schoon en snijd fijn. Maak de peultjes en oesterzwammen schoon. Snijd de champignons fijn.

Stap 4

Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in plakjes en hak de knoflook fijn. Schil de gember en snijd deze in blokjes.

Stap 5

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Doe de uien en knoflook erin. Voeg de andere groenten toe en bak al roerend ongeveer 10 minuten.

Stap 6

Voeg de noedels toe, roer kort, breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en serveer met de gekarameliseerde pinda’s.

Stap 7

Vergeet de verrassing van de chef niet: besprenkel je recept rijkelijk met TABASCO® Sriracha, voor een nog diepere smaak.

Wil je meer weten over Kikkoman?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.

Meer informatie