Pokébowl met krokante kip
Lunch Hoofdgerecht
0-30 min
Aziatisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels Kikkoman Poké saus
- 200 g Kikkoman-panko
- TABASCO® Sweet & Spicy of TABASCO® Sriracha, naar jouw smaak
- 200 g sushirijst of jasmijnrijst
- 1 rode ui
- 50 ml azijn
- 50 ml water
- 50 ml suiker
- 4 kipfilets
- 3 eetlepels tarwebloem
- 2 theelepel kerriepoeder
- 1 ei, losgeklopt
- ½ kleine spitskool
- 2 avocado’s
- 200 g edamamebonen (geschild)
- 1 limoen
Proef de smaakexplosie van een Pokébowl met krokante kip, Kikkoman Poké saus en TABASCO® Sriracha. Geserveerd op sushirijst met heerlijke toppings. Een culinaire verwennerij!
Bereiding
Stap 1
Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en verdeel het dan over 4 kommen.
Stap 2
Snij de ui in ringen. Breng het water, de azijn en de suiker aan de kook en laat de plakjes ui een minuut zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de uienringen minimaal 15 minuten in het kookwater liggen.
Stap 3
Maak de kipfilets mals door erop te kloppen, zodat u regelmatige plakjes van ongeveer 1 cm dik krijgt. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met bloem en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Haal de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de Kikkoman Panko. Bak de kip aan elke kant ongeveer 5 minuten in de olie totdat hij ze gaar zijn, laat het overtollige vet op keukenpapiertje uitlekken en snijd de filets in plakjes.
Stap 4
Blancheer de edamabonen gedurende 1 minuut. Snijd de kool in dunne plakjes en meng met Kikkoman Poké saus. Snijd de avocado’s in plakjes.
Stap 5
Voeg de kool, avocado, edamabonen, ingelegde uien en kip toe aan de rijst. Serveer met limoenpartjes en Kikkoman Poké saus en TABASCO® Sweet & Spicy of TABASCO® Sriracha naar jouw smaak.
Gerelateerde recepten
Wil je meer weten over Kikkoman?
Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.
Meer informatie