Soepje met zoete aardappel en wortels

Lunch

30-60 min

Aziatisch

Easy Carrot soup (7)

Ingrediënten

  • 2½ eetl Kikkoman Sojasaus
  • 3½ eetl Kikkoman Mirin Fu
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 300 gram wortelen
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel boter
  • 750 ml bouillon
  • ¼ bosje peterselie
  • ¼ boeket bieslook
  • 100 g room
  • versgemalen peper

Deel dit recept

Verwen je smaakpapillen met een verrukkelijk en eenvoudig soepje van zoete aardappel en wortels. De harmonieuze combinatie van Kikkoman Sojasaus met verse groenten en kruiden, creëert een hartverwarmende kom soep. Geniet van de romige textuur, verrijkt met room en afgemaakt met versgemalen peper. Een smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid!

Bereiding

Stap 1

Schil de zoete aardappelen en wortels, was ze en snijd ze in stukjes. Schil de ui en snijd deze in blokjes.

Stap 2

Verhit de boter in een pan, voeg de zoete aardappelen, wortels en ui toe en bak ongeveer 5 minuten.

Stap 3

Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook afgedekt 20-25 minuten.

Stap 4

Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Klop de room lichtjes op.

Stap 5

Mix de soep en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper. Voeg de room en de helft van de kruiden toe, breng op smaak met de Mirin Fu en serveer in soepborden.

Stap 6

Bestrooi met de overige kruiden en serveer. Laat het smaken.

Wil je meer weten over Kikkoman?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.

Meer informatie