Ramensoep met ham en gemarineerde eieren

Hoofdgerecht

> 60 min

Aziatisch

Ramen.Sriracha4-edit (1)

Ingrediënten

Voor het ramenbouillonconcentraat (ca. 6 porties):

  • 200 ml Kikkoman Sojasaus
  • TABASCO® Siraracha
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 4 1/2 stuksgedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake-paddenstoelen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stukje prei (ca. 3 cm)
  • 1 klein stukje gember (ca. 1 cm)
  • 1 el kalfsfond
  • 4 el suiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Voor de gemarineerde eieren:

  • 2 eieren
  • 2 el kippenbouillon
  • 1 1/2 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el suiker

Voor de ramensoep:

  • 200 g ramen noedels
  • 16 el ramen bouillon concentraat
  • 1.4 liter van je favoriete hete bouillon
  • 1 lente-ui
  • 120 ham, in plakjes
  • 4 gebakken uitjes
  • 8 kleine stukjes nori vellen
  • Versgemalen witte peper

Deel dit recept

Geniet van huisgemaakte ramensoep met ham en gemarineerde eieren. Onze geheime bouillon, doordrenkt met Kikkoman Sojasaus en TABASCO® Siraracha, vormt de perfecte basis. Voeg ramen noedels, lente-ui, ham, gebakken uitjes en nori-vellen toe voor een heerlijke kom comfort. Een smaakvolle ervaring in elke lepel!

Bereiding

Stap 1

Voor het voor het ramenbouillonconcentraat marineer de tomaten en champignons een nacht in de sojasaus.

Stap 2

Pel de knoflook en hak fijn. Was het stuk prei en snijd het in dunne plakjes.

Stap 3

Schil de gember, snijd in plakjes, breng aan de kook met het mengsel van tomaten, champignons en Kikkoman sojasaus samen met de knoflook, prei, instant vleesbouillon, suiker & peper.

Stap 4

Haal het ramenbouillonconcentraat van het vuur en laat afkoelen.

Stap 5

Kook voor de ingelegde eieren de eieren naar smaak en pel ze. Breng de kippenbouillon en Kikkoman sojasaus met de suiker aan de kook, giet in een diepvrieszak met de eieren, verwijder de lucht door druk en laat 1-2 uur marineren.

Stap 6

Bereid voor de ramensoep de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet 3 1/2-4 eetlepels ramenbouillonconcentraat in vier (Donburi-)kommen en voeg 350 ml hete bouillon toe. Giet de noedels af en roer door de soep.

Stap 7

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de eieren doormidden. Voeg de ham toe aan de soep met de ingelegde eieren en gebakken uitjes en garneer met de lente-uitjes en noriblaadjes. Breng op smaak met peper en serveer.

Vergeet de verrassing van de chef niet: besprenkel rijkelijk met TABASCO® Sriracha voor een nog diepere smaak.

Wil je meer weten over Kikkoman?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.

Meer informatie