Gemarineerde spareribs met een hemelse salade

Hoofdgerecht

> 60 min

Modern

Closeup,Of,Pork,Ribs,Grilled,With,Bbq,Sauce,And,Caramelized

Ingrediënten

Gemarineerde spareribs

  • 5,5 el Kikkoman gezoete sojasaus
  • 3 el Kikkoman Sesamolie
  • 3 el Ponti Witte Balsamico Azijn
  • 2 kg Spareribs
  • 3 el Olijfolie
  • Citroensap en -zeste van ½ citroen
  • 1,5cm fijngehakte gember
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 4 tl sesamzaadjes

Salade

  • 1 mango, in dunne reepjes
  • 2 kropjes versneden Romeinse sla
  • 2 wortelen, in dunne linten geschaafd met dunschiller

Dressing

  • 2,5 el Kikkoman Sojasaus
  • 2,5 el Ponti Witte Balsamico Azijn
  • 2 el Olijfolie
  • 100ml Appelsap
  • 1,5 tl Ahornsiroop

Deel dit recept

Geniet van sappige gemarineerde spareribs, perfect gebakken en geserveerd met een verfrissende salade van mango, Romeinse sla en wortelen. Deze smaakvolle combinatie, gemarineerd in Kikkoman gezoete sojasaus, Sesamolie en Ponti Witte Balsamico Azijn, is een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Bereiding

Gemarineerde spareribs

Stap 1

Gaar de spareribs in kokend gezouten water voor 50-70 minuten, afhankelijk van de dikte van de ribben. Giet af en laat een beetje afkoelen.

Stap 2

Meng alle ingrediënten van de marinade, bestrijk de spareribs met de marinade en zet ze ongeveer 2 à 3 uur in de koelkast tot jullie klaar zijn om te barbecueën.

Salade

Stap 1

Mix alle ingrediënten van de dressing in een blender samen met enkele reepjes mango en breng op smaak met peper. Vermeng alle overige ingrediënten en de dressing in een kom.

Stap 2

Vermeng alle ingrediënten van de salade in een mooie slakom.

Stap 3

Leg de spareribs op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte en de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Lak indien nodig de spareribs met de rest van de marinade terwijl de ribben verder garen.

Serveer de gemarineerde spareribs met de salade en smul.

TIP: Je kan ook de Kikkoman klassieke sojasaus gebruiken en 3,5 el honing toevoegen aan de marinade.

TIP: Ook heerlijk om de spareribs te besprenkelen met de TABASCO® Sriracha saus of de Sweet & Spicy.

Wil je meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken