Lion’s head meatballs
Hoofdgerecht
> 60 min
Aziatisch
Ingrediënten
Voor de gehaktballen
- 900 gr Varkensgehakt
- 230 gr Waterkastanjes fijngehakt (optioneel)
- 200 gr Kikkoman Panko broodkruimels
- 2 grote eieren
- 2 El fijngehakte verse gember
- 2 El Kikkoman Zoete Sojasaus
- 2 El rijstwijn
- 2 El Kikkoman Sesamolie
- 4 tl suiker
- 2 tl gemalen witte peper
- 2 tl theelepel koosjer zout
Voor de glazuur:
- 4 El TABASCO® Sweet and Spicy
- 4 El Kikkoman Zoete Sojasaus
- 2 El Ketchup
- 2 El Oestersaus
Voor de sticky Bouillon
- 950 ml kippenbouillon met weinig zout
- 8 El Glazuur
- 1 tl witte gemalen peper
- 1/2 kleine Chinese kool van de steel ontdaan en bladeren gescheiden
- 4 tl maïzena
- 4 tl water
Deze smaakvolle Lion’s Head Meatballs, verrijkt met Kikkoman Sojasaus en een vleugje TABASCO® Sweet & Spicy, geven een unieke draai aan je barbecue.
Een gerecht in samenwerking met foodblogger the_bbq_bastard.🔥
Bereiding
Stap 1
Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte op 100°C.
Stap 2
Meng in een grote kom het varkensgehakt met de overige ingrediënten voor de gehaktballen. Vorm hieruit grote gehaktballen. De gehaktballen zijn eerder los van textuur maar moeten toch voldoende stevig zijn om enigszins vorm te houden.
Stap 3
Plaats de gehaktballen op de BBQ en rook ze gedurende 1 uur op 100°C. Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor het glazuur en verdeel deze na 45 min. over de gehaktballen.
Stap 4
Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 150°C.
Stap 5
Verwarm de bouillon in een pan op de BBQ, voeg 8 El van de overblijvende glazuur toe en roer goed door. Voeg gemalen witte peper toe voor extra pit.
Stap 6
Leg de gehaktballen in de bouillon en voeg de gescheiden bladeren van de groene kool toe. Laat het geheel nog 30 minuten garen op 150°C in de BBQ.
Stap 7
Meng in een klein kommetje de maïzena met water tot een papje. Voeg dit toe aan de bouillon om het geheel te laten indikken.
Wil je meer weten over Kikkoman?
Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.
Meer informatie