Hartige scones met kaas en mosterd

Voorgerecht

0-30 min

Brits

Untitled design (93)

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml melk
  • 200 gram kaas
  • 2 el Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
  • 1 el fijngehakte bieslook

Deel dit recept

Geniet van onze smaakvolle kaas scones met Maille Originale Fijne Dijon Mosterd. Een perfecte combinatie van rijke kaas en de kenmerkende pit van Dijon-mosterd. Ontdek de culinaire verfijning in elke hap.

Bereiding

Stap 1

Wrijf de boter door de bloem met een snufje zout.

Stap 2

Voeg 3/4 van de kaas en de Maille Originale Fijne Dijon Mosterd toe aan het mengsel.

Stap 3

Roer de melk erdoor met een rond mes.

Stap 4

Keer op een bebloemde plank en kneed kort tot een gladde massa.

Stap 5

Rol lichtjes uit – hou het zo diep als je scone cutters.

Stap 6

Snijd in vormen met een koekjessnijder en leg op een bakplaat.

Stap 7

Bestrijk de bovenkant met melk en de overgebleven kaas. Bestrooi met de bieslook.

Stap 8

Bak ze 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Best geserveerd warm uit de oven, maar ze zijn ook heel goed in te vriezen.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie