Ossenhaas met Rozemarijnaardappelcrème
Hoofdgerecht
30-60 min
Modern
Ontdek dit heerlijke recept voor ossenhaas met romige rozemarijnaardappelcrème. Geniet van perfect gebakken rundvlees, gekruid met Ponti Balsamico Azijn, geserveerd met zijdezachte aardappelcrème en knapperige zelfgemaakte chips. Een smaakvolle traktatie!
Bereiding
Stap 1
Snijd de rundvleesfilet in stukken van ongeveer 3 cm dik en verhit in een hete pan met een scheutje Isio 4-olie.
Stap 2
Om de aardappelcrème te maken, snijd je een fijngehakte sjalot in een steelpan met wat Isio 4-olie, voeg je een hele tak rozemarijn toe en de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen. Voeg een glas melk en een glas water toe en kook door. Zodra de aardappelen gaar zijn, verwijder je de tak rozemarijn en mix je tot een gladde en romige puree.
Stap 3
Om de chips te maken, snijd je de aardappelen in zeer dunne plakjes met een groenteschiller of een metalen kaasschaaf. Spoel ze af onder koud water om zetmeel te verwijderen. Verhit de pindaolie in een grote pan tot 150°/160°C, doe de aardappelen één voor één in de hete olie, bak ze goudbruin en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Serveer en breng op smaak met Ponti Balsamico azijn (Ponti Aceto Balsamico di Modena P.G.I.).
Gerelateerde recepten
0-30 min
BBQ/Zomer
Griekse salade met een pittige tzatziki
Ponti Balsamico Azijn
TABASCO® Groene Pepersaus
Kikkoman Sojasaus
> 60 min
BBQ/Zomer
Beef Bulgogi Steaks op de BBQ
Kikkoman Sojasaus Minder Zout
Kikkoman Sesamolie
Maille Mayonaise Fine
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Aardappelsalade met rode ui en augurken
Maille Augurken
Maille Mayonaise Fine
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken