Ossenhaas met Rozemarijnaardappelcrème

Hoofdgerecht

30-60 min

Modern

Ponti 0051

Ingrediënten

  • 800gr rundvleesfilet
  • 450gr aardappelen
  • 1 sjalot
  • 150ml melk
  • 5gr rozemarijn
  • 250gr pindaolie
  • Ponti Balsamico Azijn (Ponti Balsamico di Modena P.G.I.)
  • Zout & peper
  • Isio 4 olie

Deel dit recept

Ontdek dit heerlijke recept voor ossenhaas met romige rozemarijnaardappelcrème. Geniet van perfect gebakken rundvlees, gekruid met Ponti Balsamico Azijn, geserveerd met zijdezachte aardappelcrème en knapperige zelfgemaakte chips. Een smaakvolle traktatie!

Bereiding

Stap 1

Snijd de rundvleesfilet in stukken van ongeveer 3 cm dik en verhit in een hete pan met een scheutje Isio 4-olie.

Stap 2

Om de aardappelcrème te maken, snijd je een fijngehakte sjalot in een steelpan met wat Isio 4-olie, voeg je een hele tak rozemarijn toe en de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen. Voeg een glas melk en een glas water toe en kook door. Zodra de aardappelen gaar zijn, verwijder je de tak rozemarijn en mix je tot een gladde en romige puree.

Stap 3

Om de chips te maken, snijd je de aardappelen in zeer dunne plakjes met een groenteschiller of een metalen kaasschaaf. Spoel ze af onder koud water om zetmeel te verwijderen. Verhit de pindaolie in een grote pan tot 150°/160°C, doe de aardappelen één voor één in de hete olie, bak ze goudbruin en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Stap 4

Serveer en breng op smaak met Ponti Balsamico azijn (Ponti Aceto Balsamico di Modena P.G.I.).

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken