Pittige Yakitori spiesjes
Hoofdgerecht
30-60 min
Aziatisch
Ingrediënten
Spiesjes
- 250gr (kip, rundvlees of lamsvlees) in dobbelsteentjes van 1 inch gesneden
- 6 bamboespiesjes minstens 30 minuten in water geweekt
Marinade en saus
- 1 theelepel TABASCO® Habanero saus
- 7 eetlepels Kikkoman Sojasaus
- 2 eetlepel honing
- 3 eetlepels Kikkoman Mirin Fu
- 1 stuk verse gember van 1 cm, geschild en geraspt
- 1 teentje knoflook geperst
- Sap en schil van een halve sinaasappel
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel maïzena
Garnituur
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
- 2 lente uitjes in plakjes gesneden
Probeer dit heerlijke Yakitori spiesjes recept, gemarineerd in een pittige mix van TABASCO® Habanero saus en Kikkoman Sojasaus, verfijnd met een vleugje honing en Kikkoman Mirin Fu. Voeg gember, knoflook, sinaasappelsap en -schil toe voor een verrukkelijke smaak. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes voor een onweerstaanbare finishing touch!
Bereiding
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
Stap 2
Voeg het vlees toe aan de marinade voor minstens 20 minuten (best een nacht).
Stap 3
Haal het vlees eruit en doe de marinade in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zomeren tot de saus begint te reduceren.
Stap 4
Meng het water en de maïzena en voeg dit geleidelijk toe aan de hete saus. Dit moet indikken tot een heldere saus en warm gehouden woeden.
Stap 5
Grill de vleesspiesjes op een BBQ of grillpan tot ze gaar zijn.
Stap 6
Serveer met de geroosterde sesam en lente uien met saus ernaast.
Gerelateerde recepten
> 60 min
BBQ/Zomer
Beef Bulgogi Steaks op de BBQ
Kikkoman Sojasaus Minder Zout
Kikkoman Sesamolie
Maille Mayonaise Fine
> 60 min
BBQ/Zomer
Gemarineerde spareribs met een hemelse salade
Ponti Witte Balsamico Azijn
Kikkoman Sojasaus
Kikkoman Zoete Sojasaus
Kikkoman Sesamolie
> 60 min
BBQ/Zomer
Pittige frisse salade met gegrilde steak
Ponti Balsamico Azijn
TABASCO® Sriracha
TABASCO® Rode Pepersaus
Kikkoman Sojasaus
Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken