Pittige Yakitori spiesjes

Hoofdgerecht

30-60 min

Aziatisch

Screen-Shot-2018-05-15-at-3.36.41-PM-1

Ingrediënten

Spiesjes

  • 250gr (kip, rundvlees of lamsvlees) in dobbelsteentjes van 1 inch gesneden
  • 6 bamboespiesjes minstens 30 minuten in water geweekt

Marinade en saus

  • 1  theelepel TABASCO® Habanero saus
  • 7 eetlepels Kikkoman Sojasaus
  • 2 eetlepel honing
  • 3 eetlepels Kikkoman Mirin Fu
  • 1 stuk verse gember van 1 cm, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Sap en schil van een halve sinaasappel
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel maïzena

Garnituur

  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • 2 lente uitjes in plakjes gesneden

Deel dit recept

Probeer dit heerlijke Yakitori spiesjes recept, gemarineerd in een pittige mix van TABASCO® Habanero saus en Kikkoman Sojasaus, verfijnd met een vleugje honing en Kikkoman Mirin Fu. Voeg gember, knoflook, sinaasappelsap en -schil toe voor een verrukkelijke smaak. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes voor een onweerstaanbare finishing touch!

Bereiding

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.

Stap 2

Voeg het vlees toe aan de marinade voor minstens 20 minuten (best een nacht).

Stap 3

Haal het vlees eruit en doe de marinade in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zomeren tot de saus begint te reduceren.

Stap 4

Meng het water en de maïzena en voeg dit geleidelijk toe aan de hete saus. Dit moet indikken tot een heldere saus en warm gehouden woeden.

Stap 5

Grill de vleesspiesjes op een BBQ of grillpan tot ze gaar zijn.

Stap 6

Serveer met de geroosterde sesam en lente uien met saus ernaast.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken