Zalm- en Aardappelkroketten

Hoofdgerecht

0-30 min

Modern

Untitled design – 2024-04-23T130640.319

Ingrediënten

  • Isio 4 olie
  • 4 aardappelen (100g)
  • 140g rauwe zalm
  • 1 citroen
  • 2 eidooiers
  • Cayennepeper
  • 1 bosje peterselie
  • 40g bloem
  • 3 licht geklopte eiwitten
  • 90g gemiddelde paneermeel
  • 25g Parmezaanse kaas

Deel dit recept

Recept voor Zalm- en Aardappelkroketten. Geniet van een heerlijk knapperige en smaakvolle traktatie met deze zelfgemaakte zalm- en aardappelkroketten. Met verse zalm, romige aardappelpuree en een vleugje citroen, gepaneerd en knapperig gebakken tot in de perfectie. Serveer met een frisse salade voor een heerlijke maaltijd die indruk maakt.

Bereiding

Stap 1

Verwarm je oven voor op 90°. Kook de aardappelen in de schil, schil ze en plet ze met een vork. Plaats ze 10 minuten in de koelkast, goed verdeeld op een plat bord zodat ze snel kunnen afkoelen.

Stap 2

Bereid ondertussen een frisse salade met tuinkruiden (zoals peterselie, kervel, dragon, fijngehakte bieslook…) om je kroketten goed te begeleiden.

Stap 3

Voeg aan de afgekoelde aardappelpuree de in kleine blokjes gesneden zalm, 2 eidooiers, 4 eetlepels gehakte peterselie en het sap van een halve citroen toe. Voeg een snufje cayennepeper toe en breng op smaak naar wens.

Stap 4

Vorm mooie kroketten en leg ze op een bord bestrooid met bloem. Rol ze voorzichtig door de bloem. Doe hetzelfde met de eiwitten en vervolgens met het paneermeel vermengd met Parmezaanse kaas.

Stap 5

Verhit Isio 4 olie in een pan tot 170/180°C. Bak de kroketten in kleine hoeveelheden, laat ze 3 tot 4 minuten goudbruin bakken en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een voorverwarmde oven (90°) voordat je ze serveert, en serveer ze met een frisse gemengde salade.

Wat is Isio 4?

Isio 4 bevat alle voordelen van 4 granen in één fles en is ideaal om te koken, bakken en je gerechten op smaak te brengen. Voor meer info, klik HIER.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken