Fish & Chips met Courgette

Hoofdgerecht

30-60 min

Modern

Filetto di orata impanata (5)

Ingrediënten

  • 600 g zeebrasemfilet
  • 400 g courgette
  • 2 eieren
  • Maïsmeel
  • Zout
  • Peper
  • 1 liter pindaolie om te frituren
  • Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro Condimento Bianco)

Deel dit recept

Recept voor Krokante Fish & Chips met Courgette. Geniet van een klassiek gerecht met een twist, waarbij zeebrasemfilet en courgette sticks worden omhuld met een knapperig laagje maïsmeel en vervolgens perfect gebakken tot goudbruin. Serveer deze heerlijke vis en frietjes met een vleugje Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro) voor een onweerstaanbare smaaksensatie.

Bereiding

Stap 1

Snijd elke zeebrasemfilet in 4 stukken en verwijder de graten met een pincet. Snijd de courgette in reepjes. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe het maïsmeel in een andere kom.

Stap 2

Verhit de olie tot deze 175/180°C bereikt. Dompel ondertussen de vis- en courgettesticks eerst onder in het losgeklopte ei en vervolgens in het maïsmeel.

Stap 3

Als de olie op temperatuur is, frituur je een paar stukjes tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zout en serveer met Ponti Witte Balsamico Azijn (DolceAgro).

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken