Kipblokjes met Witte Balsamico
Hoofdgerecht
30-60 min
Italiaans
Recept voor Knapperige Boter-gebakken Kipblokjes met Italiaanse Flair. Geniet van een smaakexplosie met deze heerlijke kipblokjes, perfect gebakken en gekruid met Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro). Geserveerd met kleurrijke paprikareepjes en verfrissende muntblaadjes, is dit gerecht een ware traktatie voor de smaakpapillen.
Bereiding
Stap 1
Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Breng op smaak met 3 eetlepels Isio 4 olie, 2 eetlepels Ponti Witte Balsamico Azijn, zout en peper en een paar muntblaadjes.
Stap 2
Snijd de kipfilet in blokjes. Bereid het beslag door rijstmeel, maïszetmeel, paprika, zout en peper te mengen en voeg het koude bruisende water toe.
Stap 3
Verwarm ondertussen de pindaolie in een pan tot 175 graden. Als het heet is, haal je de kipblokjes door het beslag en frituur je ze.
Stap 4
Serveer het gerecht en laat het smaken!
Gerelateerde recepten
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Kip taco’s met Aïoli saus
Maille Aïoli Saus
Maille Augurken
30-60 min
Eindejaarsfeesten
Parmigiano kippenbouten met krieltjes & paprika’s
Maille Parmigiano Reggiano Saus
0-30 min
Chinees Nieuwjaar
Pokébowl met krokante kip
Kikkoman Poké Saus
TABASCO® Sriracha
Kikkoman Panko
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken