Kipblokjes met Witte Balsamico

Hoofdgerecht

30-60 min

Italiaans

Bocconcini di pollo pastellati e fritti (3)

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 100 g rijstmeel
  • 20 g maïszetmeel
  • 1 theelepel zoete paprika
  • 150 ml koud bruisend water
  • 700 ml pindaolie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • Muntblaadjes
  • Zout en peper
  • Isio 4 olie
  • Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro Condimento Bianco)

Deel dit recept

Recept voor Knapperige Boter-gebakken Kipblokjes met Italiaanse Flair. Geniet van een smaakexplosie met deze heerlijke kipblokjes, perfect gebakken en gekruid met Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro). Geserveerd met kleurrijke paprikareepjes en verfrissende muntblaadjes, is dit gerecht een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Bereiding

Stap 1

Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Breng op smaak met 3 eetlepels Isio 4 olie, 2 eetlepels Ponti Witte Balsamico Azijn, zout en peper en een paar muntblaadjes.

Stap 2

Snijd de kipfilet in blokjes. Bereid het beslag door rijstmeel, maïszetmeel, paprika, zout en peper te mengen en voeg het koude bruisende water toe.

Stap 3

Verwarm ondertussen de pindaolie in een pan tot 175 graden. Als het heet is, haal je de kipblokjes door het beslag en frituur je ze.

Stap 4

Serveer het gerecht en laat het smaken!

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken