Kip taco’s met Aïoli saus

Hoofdgerecht

0-30 min

Mexicaans

Untitled design – 2023-12-20T103457.540

Ingrediënten

  • 1 theelepel Maille Aïoli saus per persoon
  • 4 maïstortilla’s
  • 200 g cheddarkaas
  • 150 ml plantaardige room
  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 Maille augurken
  • 2 kippenborsten
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 4 slabladeren
  • gebakken uien

Deel dit recept

Geniet van heerlijke kip taco’s met Maille’s Aïoli saus! Romig en intens, met een creatief vleugje citroenschil.

Bereiding

Stap 1

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid ze met de Mexicaanse kruidenmix.

Stap 2

Verwarm de groenteroom op laag vuur en smelt de cheddar langzaam.

Stap 3

Bereid de avocado’s, snijd ze grof en besprenkel ze lichtjes met citroensap. Snijd de augurken in plakjes. Zet alles apart.

Stap 4

Bak de kipreepjes in een zeer hete wok of koekenpan mooi bruin.

Stap 5

Leg de tortilla’s op de borden, verspreid de cheddarsaus over de eerste helft en de Maille Aïoli-saus over de andere helft. Leg de slabladeren, stukjes kip, avocado’s en augurken erop.

Stap 6

Serveer de taco’s met een snufje gebakken uitjes en voeg Maille Aïoli saus toe aan de rand van het bord voor een extra vleugje verwennerij.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie