Gebraden kalkoen met mosterd

Hoofdgerecht

> 60 min

Frans

One_Pan_Roasted_Turkey

Ingrediënten

  • 500 g veenbessen
  • 100 g Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
  • 250 ml Bourbon
  • ¼ theelepel zout
  • 120 ml ahornsiroop
  • 50 ml water
  • 1 kg kalkoenfilet
  • Een bosje verse salie
  • 2 eetlepels olijfolie

Deel dit recept

Gebraden Kalkoen met Maille Originale Fijne Dijon Mosterd: een prachtig, smakelijk en hartverwarmend gerecht voor alle bijzondere momenten met familie.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Meng in een gietijzeren pan de veenbessen, de helft van de Maille Originale Fijne Dijon Mosterd, bourbon, ahornsiroop en water tot het mengsel glad is.

Stap 3

Plaats de kalkoen op het veenbessenmengsel, besprenkel royaal met olijfolie en bedek de kalkoen met de rest van de Maille Originale Fijne Dijon Mosterd. Wrijf dit zachtjes in de kalkoenskin, zodat het zich vermengt met de olijfolie en een korst vormt tijdens het koken. Bestrooi met verse salie en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Bak in de oven gedurende 45 tot 60 minuten, totdat het vocht uit de veenbessensaus is verdampt.

Stap 5

Haal de pan uit de oven en laat het vlees even rusten voordat je het snijdt en serveert, overgoten met de veenbessensaus.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie