Bloemkoolpuree met mosterd

Hoofdgerecht

0-30 min

Belgisch

Cauliflower_puree_1

Ingrediënten

  • 2 hele bloemkolen, waarvan de harten zijn verwijderd en de “bloemen” zijn uitgesneden
  • 100 ml dubbele room
  • 2 el ongezouten boter
  • peper en zout
  • 1 el Maille Originale Fijne Dijon Mosterd

Deel dit recept

Bloemkool is een perfect alternatief voor aardappelen en kan gemakkelijk op smaak worden gebracht met de overheerlijke Maille Originale Fijne Dijon Mosterd.

Bereiding

Stap 1

Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 2

Giet af en zet 10 minuten apart zodat het overtollige water kan weglopen.

Stap 3

Doe de bloemkool terug in de pan, voeg de room en boter toe en pureer met een staafmixer tot de gewenste consistentie is bereikt. Roer de puree op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten constant, roer de Maille Originale Fijne Dijon Mosterd er met een lepel door en serveer.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie