Kerstkip met mosterd

Hoofdgerecht

> 60 min

Modern

Maille_SocialPost_Dec_19_3

Ingrediënten

  • 1 volledige kip
  • 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g frambozen
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 2 eetlepels Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
  • 1 theelepel gemalen kanee

Voor de glazuur

  • 3 eetlepels veenbessencompote
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
  • 1 bosje rozemarijn
  • Olijfolie

Deel dit recept

Een heerlijk kipgerecht met een sappige glazuur van frambozen, basilicum, ahornsiroop en Maille Originale Fijne Dijon Mosterd, perfect voor elk winterdiner of speciale gelegenheid.

Bereiding

Stap 1

Meng de Maille Originale Fijne Dijon Mosterd, boter, knoflook, frambozen, basilicum en kaneel in een blender tot het goed is opgenomen en breng op smaak.

Stap 2

Maak het vel voorzichtig los met je vingers, begin bij de nek van de kip en werk zo naar de staart toe.

Stap 3

Masseer het smakelijke mosterdmengsel onder het vel en over de hele kip.

Stap 4

Leg de kip op een rooster en braad in een voorverwarmde oven op 180 graden. Meng ondertussen de veenbessencompote, ahornsiroop, Maille Originale Fijne Dijon Mosterd, olie en rozemarijn in een kom.

Stap 5

Bestrijk de kip tijdens het roosteren ongeveer elke 15 minuten met het mengsel.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie