Parmigiano kippenbouten met krieltjes & paprika’s

Hoofdgerecht

30-60 min

Italiaans

Untitled design – 2023-12-20T105639.641

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Parmigiano Reggiano Maille saus per persoon

Kippenbouten :

  • 800 g kip drumsticks
  • enkele blaadjes verse rozemarijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember

Appels en paprika’s :

  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote gele paprika
  • 10 cl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook

Deel dit recept

Proef de verrukkelijke combinatie van sappige kippenbouten, krieltjes en paprika’s, verrijkt met de unieke smaken van Parmigiano Reggiano Maille-saus. Een culinair feestje op je bord!

Bereiding

Kippenbouten

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2

Doe de kippenbouten in een kom, voeg de kruiden en verse rozemarijn toe en meng goed.

Stap 3

Doe de kippenbouten en ongeveer 20 cl water in een ovenschaal. Bak 35-45 minuten in de oven en bedruip regelmatig met het kookvocht.

Stap 4

Breng op smaak en serveer met een lepel Maille Parmigiano Reggiano saus.

Appels en paprika’s

Stap 1

Bereid je paprika’s voor door ze uit te hollen en in 4 te snijden.

Stap 2

Giet de olijfolie in een ovenvaste schaal en voeg er de gewassen, ongeschilde aardappelen, hele knoflookteentjes (ongeschild) en paprika’s aan toe.

Stap 3

Plaats in de oven en laat 35-45 minuten garen.

Stap 4

Serveer met een lepel Maille Parmigiano Reggiano saus.

Wil je meer weten over Maille?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én veelzijdige keuken van Maille.

Meer informatie