Gemarineerde Rosbief met Witte Balsamico

Hoofdgerecht

> 60 min

Italiaans

Arrosto di manzo marinato (4)

Ingrediënten

  • 1,5 kg rosbief
  • 1 knoflookbol
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Salie
  • Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro Condimento Bianco)
  • 1,2 kg aardappelpartjes
  • Isio 4 olie
  • Zout & peper

Deel dit recept

Recept voor Smaakvol Gemarineerde Rosbief met Italiaanse Twist. Verwen je smaakpapillen met deze verrukkelijke gemarineerde rosbief, doordrenkt met Ponti Witte Balsamico Azijn voor een heerlijk vleugje zoetigheid. Bereid met aromatische kruiden en geserveerd met knapperige aardappelpartjes, is dit gerecht een waar genot voor elke smaakliefhebber.

Bereiding

Stap 1

Om de marinade te maken, hak je de kruiden grof en meng je ze met een eetlepel geplette peper en Ponti Witte Balsamico Azijn (Ponti DolceAgro). Giet de marinade over het vlees en laat het afgedekt met aluminiumfolie 3 uur in de koelkast rusten. Verwijder het vlees uit de marinade (bewaar het voor later), voeg naar smaak zout toe en bruin het aan alle kanten in een koekenpan met 4 eetlepels Isio 4 olie.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het vlees 50 minuten met 3 eetlepels Isio 4 olie, de doormidden gesneden knoflookbol, de rozemarijn, tijm en salie, waarbij je het vlees halverwege het koken bedruipt met de marinade.

Stap 3

Kook ondertussen de aardappelpartjes 8 minuten in kokend gezouten water, giet ze af en bak ze in een pan met 4 eetlepels Isio 4 olie 10 minuten tot ze goudbruin zijn, voeg dan naar smaak zout toe.

Stap 4

Snijd de rosbief in plakjes en serveer het met de aardappelen.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken