Burgers met pulled veggie en srirachamayo

Hoofdgerecht

0-30 min

Modern

MAG76_NATIVERECIPE_BURGER 3

Ingrediënten

  • 5 el Kikkoman zoete sojasaus
  • 1 kl TABASCO® sriracha
  • 4 el Maille mayonaise
  • 4 el Ponti witte balsamico azijn
  • 400 g oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 1 little gemhart
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine avocado
  • ½ limoen
  • 2 grote hamburgerbroodjes met maanzaad en boekweit
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • Peper
  • Zout

Deel dit recept

Ontdek onze verrukkelijke burgers met pulled veggie en srirachamayo! Sappige oesterzwammen, pittige srirachamayo en zoete Kikkoman sojasaus komen samen tussen geroosterde hamburgerbroodjes voor een smaakvolle ervaring. Perfect voor een snel diner of een gezellige barbecue!

Bereiding

Stap 1

Snijd de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Meng de fijne suiker in een diep bord met 5 cl kokend water. Voeg de Ponti Witte Balsamico azijn toe, een klein snufje zout en de rode ui. Laat rusten.

Stap 2

Meng de Maille mayonaise naar eigen smaak met TABASCO® sriracha.

Stap 3

Plet het vruchtvlees van de avocado met limoensap en zout.

Stap 4

Scheur de oesterzwammen met de hand in fijne reepjes, te beginnen aan de afgeronde kant tot aan het steeltje. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de zoete sojasaus Kikkoman, de gerookte paprika en fruit tot alles zacht en lichtjes stroperig is. Breng verder op smaak.

Stap 5

Open de broodjes en gril ze aan de kant van het kruim. Garneer ze royaal met geplette avocado en kleine slablaadjes. Voeg de pulled veggie toe, de srirachasaus en uitgelekte rode uien. Sluit de burgers en laat het smaken! Geef er eventueel gekruide aardappelwedges uit de oven bij.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken