Snelle chili bomvol smaak
Hoofdgerecht
0-30 min
Mexicaans
Ingrediënten
- 2 eetlepels TABASCO® Chipotle pepersaus
- 1 eetlepel ISIO 4 olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 pond gemalen rundvlees
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 1/2 theelepel zout
- 1 blik (16 ons) in blokjes gesneden tomaten
- 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
- 1 blik maïs, uitgelekt
- 2 eetlepels vers gehakte koriander
- Geraspte Cheddar kaas, optioneel
- Gesnipperde rode ui, optioneel
- Takjes koriander, optioneel
Ontdek dit heerlijke chili recept, boordevol smaak dankzij TABASCO® Chipotle pepersaus en ISIO 4 olie. Met rundvlees, tomaten, bonen en maïs, klaar om van te genieten!
Bereiding
Stap 1
Verhit de ISIO 4-olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg ui toe; bak tot het gaar is, ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.
Stap 2
Bak in de rest van de pan gehakt op middelhoog vuur tot het goed bruin is, roer regelmatig.
Stap 3
Roer chilipoeder en zout erdoor; bak een minuut.
Stap 4
Voeg tomaten (en het vocht), kidneybonen en TABASCO® Chipotle-saus toe. Verwarm het mengsel tot koken op hoog vuur.
Stap 5
Verlaag het vuur tot laag; dek af en laat 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Roer maïs en koriander erdoor; warm goed door.
Stap 6
Garneer met geraspte Cheddar kaas, rode ui en koriander takjes, indien gewenst.
Gerelateerde recepten
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Kip taco’s met Aïoli saus
Maille Aïoli Saus
Maille Augurken
0-30 min
Chinees Nieuwjaar
Folded sushi wrap
Kikkoman Sojasaus
TABASCO® Sriracha
> 60 min
BBQ/Zomer
Gemarineerde spareribs met een hemelse salade
Ponti Witte Balsamico Azijn
Kikkoman Sojasaus
Kikkoman Zoete Sojasaus
Kikkoman Sesamolie
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken