Snelle chili bomvol smaak

Hoofdgerecht

0-30 min

Mexicaans

ChiliBomvolSmaak

Ingrediënten

  • 2 eetlepels TABASCO® Chipotle pepersaus
  • 1 eetlepel ISIO 4 olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 pond gemalen rundvlees
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 blik (16 ons) in blokjes gesneden tomaten
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • Geraspte Cheddar kaas, optioneel
  • Gesnipperde rode ui, optioneel
  • Takjes koriander, optioneel

Deel dit recept

Ontdek dit heerlijke chili recept, boordevol smaak dankzij TABASCO® Chipotle pepersaus en ISIO 4 olie. Met rundvlees, tomaten, bonen en maïs, klaar om van te genieten!

Bereiding

Stap 1

Verhit de ISIO 4-olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg ui toe; bak tot het gaar is, ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.

Stap 2

Bak in de rest van de pan gehakt op middelhoog vuur tot het goed bruin is, roer regelmatig.

Stap 3

Roer chilipoeder en zout erdoor; bak een minuut.

Stap 4

Voeg tomaten (en het vocht), kidneybonen en TABASCO® Chipotle-saus toe. Verwarm het mengsel tot koken op hoog vuur.

Stap 5

Verlaag het vuur tot laag; dek af en laat 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Roer maïs en koriander erdoor; warm goed door.

Stap 6

Garneer met geraspte Cheddar kaas, rode ui en koriander takjes, indien gewenst.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken