Folded sushi wrap

Hoofdgerecht

0-30 min

Aziatisch

Kikkoman Folded sushi wrap Horizontaal 2

Ingrediënten

Voor 1 sushiwrap

  • 1 norivel
  • 1 vel rijstpapier
  • 50g gekookte sushirijst
  • 50g zalm (rauw of gerookt)
  • 1/8 komkommer in dunne reepjes
  • 25g zeewiersalade
  • Kikkoman sojasaus
  • 1 tl TABASCO® Sriracha
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 el hittebestendige olie

Deel dit recept

Perfect voor sushi lovers! Met de folded wrap-techniek maak je in een handomdraai een lekker alternatief voor sushi. Heerlijk met de All Purpose sojasaus van Kikkoman.

Een gerecht in samenwerking met foodblogger picnic_pleasures.🔥

Bereiding

Stap 1

Leg een norivel met de ruwe kant naar boven (zodat de glanzende kant aan de buitenkant is).

Stap 2

Leg een lichtjes bevochtigd rijstvel bovenop het rijstvel. Snij de buitenkanten bij indien nodig. Beleg elk kwartje met sushirijst, zalm, komkommer en zeewiersalade. Breng op smaak met de Kikkoman sojasaus, TABASCO® Sriracha en sesamzaadjes.

Stap 3

Vouw de wrap dicht: begin links onderaan, vouw deze zijde omhoog, vouw dan over, en vervolgens weer naar beneden.

Stap 4

Bak kort aan in een hete pan met hittebestendige olie. Dip in sojasaus en dien meteen op.

Variatiemogelijkheden

  • Vervang de rauwe zalm door gerookte zalm, tonijn uit blik of tofu voor een plantaardige versie.
  • In plaats van de zeewiersalade kan je ook avocado gebruiken.

Wil je meer weten over Kikkoman?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.

Meer informatie