Dijon Portobello Mushroom Burger

Hoofdgerecht

30-60 min

Modern

12447 MAILLE_Visuels_ESP_9 (2)

Ingrediënten

Voor de paddenstoelenburgers:

  • 2 grote portobello-paddenstoeldoppen (ongeveer 170 gram per stuk), in blokjes gesneden
  • 1 blik linzen van 400 gram (kan worden vervangen door andere bonen, ik gebruik ook graag veldbonen)
  • 1 eetlepel hennep-, chia- of lijnzaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel platte peterselie, gehakt
  • 2-3 eetlepels Maille Traditionele Dijon Mosterd Originale
  • 1 kopje paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Voor de rodekoolsalade:

  • 200 gram geraspte of fijn gesneden rode kool
  • 100 gram wortels, in luciferformaat gesneden of geraspt
  • 1 theelepel witte azijn of appelazijn
  • 1 eetlepel ISIO 4 olie
  • snufje zout

Deel dit recept

Deze heerlijke Dijon Portobello Mushroom Burger combineert de rijke, hartige smaak van portobello-paddenstoelen met de verfijnde pittigheid van Maille Traditionele Dijon Mosterd. Perfect voor een barbecue of een vegetarische twist aan een klassieke burger, wordt dit gerecht nog completer met een knapperige rodekoolsalade. Een smaakvolle en voedzame keuze waar iedereen van zal genieten!

Bereiding

Stap 1

Bereid de grill voor en verwarm tot een temperatuur van ongeveer 175°C.

Stap 2

Voeg alle ingrediënten voor de paddenstoelenburgers toe aan een kom en mix tot een pasta-achtige consistentie. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.

Stap 3

Verdeel het paddenstoelenmengsel en vorm er 4 paddenstoelenburgers van.

Stap 4

Ik gebruik het liefst een gietijzeren pan op de grill, maar je kunt de burgers ook direct op het rooster grillen. Vet het rooster of de gietijzeren pan licht in met een beetje olijfolie of koolzaadolie.

Stap 5

Bak de paddenstoelenburgers ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Voeg, indien gewenst, kaas toe tijdens de laatste minuut van het bakken.

Stap 6

Maak de rodekoolsalade door de rode kool, wortels, azijn, ISIO 4 olie en zout te mengen. Roer door en zet apart tot gebruik.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken