Geglazuurde groenten

Bijgerecht

0-30 min

Modern

Maille_SocialPost_Nov_21_1_2x_eac00854-15f1-4786-9beb-31804bf087f6

Ingrediënten

  • 80 g broccoli
  • 500 g kleine aardappelen, gehalveerd
  • 150 g biologische kleine worteltjes
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 6 eetlepels Maille honingmosterd voor de klassieke versie of Maille rozemarijn-honingmosterd voor de gourmetversie
  • 1 eetlepel fijngesneden tijmblaadjes

Deel dit recept

Dit elegante bijgerecht brengt eenvoud en verfijning samen. De rijke smaak van Maille honingmosterd tilt geroosterde aardappelen en perfect geglaceerde groenten naar een hoger niveau. Ideaal om te serveren bij vlees, vis, of een vegetarisch hoofdgerecht, maar ook heerlijk op zichzelf voor een lichte, smaakvolle maaltijd.

Bereiding

Stap 1

Leg de aardappelen in een ovenschaal samen met 1 eetlepel boter en 2 eetlepels Maille honingmosterd voor de klassieke versie, of Maille rozemarijn-honingmosterd voor de gourmetversie.

Stap 2

Breng op smaak met zout en peper naar wens, strooi de fijngesneden tijmblaadjes erover, en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Stap 3

Verhit de resterende boter in een grote koekenpan, voeg de broccoli en wortels toe, en roerbak totdat ze licht beginnen te kleuren.

Stap 4

Voeg vervolgens ¼ glas water toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.

Stap 5

Voeg de honingmosterd van Maille (klassiek of rozemarijn) toe en roer goed door totdat de groenten gelijkmatig geglaceerd zijn en al het water is verdampt.

Stap 6

Serveer de geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten samen voor een smaakvolle en verfijnde maaltijd.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken