Geglazuurde groenten
Bijgerecht
0-30 min
Modern
Dit elegante bijgerecht brengt eenvoud en verfijning samen. De rijke smaak van Maille honingmosterd tilt geroosterde aardappelen en perfect geglaceerde groenten naar een hoger niveau. Ideaal om te serveren bij vlees, vis, of een vegetarisch hoofdgerecht, maar ook heerlijk op zichzelf voor een lichte, smaakvolle maaltijd.
Bereiding
Stap 1
Leg de aardappelen in een ovenschaal samen met 1 eetlepel boter en 2 eetlepels Maille honingmosterd voor de klassieke versie, of Maille rozemarijn-honingmosterd voor de gourmetversie.
Stap 2
Breng op smaak met zout en peper naar wens, strooi de fijngesneden tijmblaadjes erover, en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Stap 3
Verhit de resterende boter in een grote koekenpan, voeg de broccoli en wortels toe, en roerbak totdat ze licht beginnen te kleuren.
Stap 4
Voeg vervolgens ¼ glas water toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Stap 5
Voeg de honingmosterd van Maille (klassiek of rozemarijn) toe en roer goed door totdat de groenten gelijkmatig geglaceerd zijn en al het water is verdampt.
Stap 6
Serveer de geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten samen voor een smaakvolle en verfijnde maaltijd.
Gerelateerde recepten
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Aardappelsalade met rode ui en augurken
Maille Augurken
Maille Mayonaise Fine
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Hartige scones met kaas en mosterd
Maille Originale Fijne Dijon Mosterd
0-30 min
Eindejaarsfeesten
Geglaceerde Spruitjes met Wortelsaus
Maille Mosterd met honing
ISIO 4-olie
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken