Een kleurrijke rijstbol

Lunch Hoofdgerecht

0-30 min

Aziatisch

Colorful Rice Bowl with Sweet and Spicy Sauce (2) (1)

Ingrediënten

  • TABASCO® Sweet & Spicy Saus
  • 1 eetlepel Kikkoman Sojasaus
  • 2 eetlepels Kikkoman Sesamolie
  • Maille Mayonaise
  • Grof zeezout
  • 1 theelepel. azijn
  • 1 theelepel. ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 1 portie rijst voor 2 personen
  • 1 portobello in plakjes gesneden
  • 1 handvol broccoliroosjes
  • 1 handje verse babyspinazie
  • 1 versneden wortel
  • 1/2 ramenas, in plakjes gesneden
  • 1-2 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden

Deel dit recept

Ontdek de smaakexplosie van een kleurrijke rijstbol met TABASCO® Sweet & Spicy Saus, Kikkoman Sojasaus, sesamolie en Maille Mayonaise. Rijkelijk gevuld met groenten en getopt met een spiegelei. Een heerlijke, voedzame traktatie!

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens instructie.

Stap 2

Meng in een middelgrote kom de Kikkoman sojasaus, Kikkoman sesamolie, azijn en ahornsiroop. Dompel de plakjes portobello een paar seconden in deze marinade en leg ze vervolgens op een bord. Voeg de broccoli toe aan de kom en laat marineren.

Stap 3

Roerbak in een middelgrote pan eerst de champignons en dan de broccoli.

Stap 4

Gebruik je favoriete kom. Begin met het toevoegen van rijst op de bodem en bedek met champignons. Voeg laagjes broccoli, radijsjes en wortels toe. Garneer met lente-uitjes en breng op smaak met zout.

Stap 5

Besprenkel dit gerecht rijkelijk met Maille Mayonaise en TABASCO® Sweet & Spicy saus naar believen.

Wil je meer weten over Kikkoman?

Klik op ‘meer informatie’ om je onder te dompelen in de producten én heerlijke keuken van Kikkoman.

Meer informatie