Eierdruppelsoep

Voorgerecht

0-30 min

Aziatisch

DELHAIZE_Banners_700 x 350_NL (2)

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 wortel
  • ½ bussel lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 5 dl geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 el maiszetmeel
  • 2 à 3 el Kikkoman sojasaus
  • TABASCO® Sriracha
  • 1 el Kikkoman sesamolie
  • ½ kl kurkuma

Deel dit recept

Wij houden van food trends, net als jij. Wat dacht je bijv. van deze egg drop soup of ‘eierdruppelsoep’ uit Azië die stilaan wereldwijd doorbreekt? Geen wonder: ’t is supersimpel om te maken, indrukwekkend om te zien en o-ver-heer-lijk om te eten. Zeker als je ’m op smaak brengt met Kikkoman sojasaus rijk aan umami en extra pit geeft met TABASCO® Sriracha. In samenwerking met Delhaize.

Bereiding

Stap 1

Snijd de wortel in heel kleine blokjes en snipper het wit van de lente-uitjes (houd het groen apart).

Stap 2

Rasp de geschilde gember en het teentje knoflook fijn. Fruit ze 1 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de geroosterde sesamolie. Meng er de wortelblokjes en de gesnipperde uien gedurende 1 min onder. Overgiet met de geconcentreerde kippenbouillon en met 5 dl water. Meng het maiszetmeel met 2 el koud water en voeg het toe,samen met de Kikkoman sojasaus. Breng alles aan de kook en laat 5 min pruttelen.

Stap 3

Meng de kurkuma met 2 kl koud water. Klop de eieren los in een karaf en roer er de kurkuma onder. Giet al roerend in de bouillon: de eieren stollen tot slierten.

Stap 4

Dien de soep heel warm op en werk ze af met het fijngehakte groen van de lente-uitjes. Zet de TABASCO® Srirachasaus apart op tafel, zodat iedereen er naar eigen smaak aan zijn soep kan toevoegen.

Kikkoman sojasaus & TABASCO ® sriracha: vol van smaak, zonder bewaarmiddelen.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken