Eierdruppelsoep
Voorgerecht
0-30 min
Aziatisch

Wij houden van food trends, net als jij. Wat dacht je bijv. van deze egg drop soup of ‘eierdruppelsoep’ uit Azië die stilaan wereldwijd doorbreekt? Geen wonder: ’t is supersimpel om te maken, indrukwekkend om te zien en o-ver-heer-lijk om te eten. Zeker als je ’m op smaak brengt met Kikkoman sojasaus rijk aan umami en extra pit geeft met TABASCO® Sriracha. In samenwerking met Delhaize.
Bereiding
Stap 1
Snijd de wortel in heel kleine blokjes en snipper het wit van de lente-uitjes (houd het groen apart).
Stap 2
Rasp de geschilde gember en het teentje knoflook fijn. Fruit ze 1 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de geroosterde sesamolie. Meng er de wortelblokjes en de gesnipperde uien gedurende 1 min onder. Overgiet met de geconcentreerde kippenbouillon en met 5 dl water. Meng het maiszetmeel met 2 el koud water en voeg het toe,samen met de Kikkoman sojasaus. Breng alles aan de kook en laat 5 min pruttelen.
Stap 3
Meng de kurkuma met 2 kl koud water. Klop de eieren los in een karaf en roer er de kurkuma onder. Giet al roerend in de bouillon: de eieren stollen tot slierten.
Stap 4
Dien de soep heel warm op en werk ze af met het fijngehakte groen van de lente-uitjes. Zet de TABASCO® Srirachasaus apart op tafel, zodat iedereen er naar eigen smaak aan zijn soep kan toevoegen.
Kikkoman sojasaus & TABASCO ® sriracha: vol van smaak, zonder bewaarmiddelen.
Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken