Garnalen- en Sint-Jakobsschelpenspiesjes

Voorgerecht

30-60 min

Modern

Ponti 0143 copia

Ingrediënten

  • 12 garnalen
  • 12 Sint-Jakobsschelpen
  • 400 g knolselderij
  • 1 pompoen
  • 1 sjalot
  • Ponti Balsamico Azijn (Ponti Balsamico di Modena P.G.I.)
  • Groentebouillon naar smaak
  • Extra vierge olijfolie naar smaak
  • Takjes tijm naar smaak

Deel dit recept

Ontdek een smaakexplosie met deze Hemelse Garnalen- en Sint-Jakobsschelpenspiesjes met Pompoencrèmesaus! Met een perfecte balans tussen zeevruchten en herfstige groenten, gekruid met de rijke smaak van Ponti Balsamico Azijn, zal dit gerecht zeker de ster van de avond zijn.

Bereiding

Stap 1

Reinig de garnalen en Sint-Jakobsschelpen zorgvuldig. Rijg afwisselend garnalen en Sint-Jakobsschelpen aan spiesjes. Besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en een paar takjes tijm en laat ze 30 minuten marineren.

Stap 2

Schil de knolselderij en snijd deze in luciferdunne reepjes. Besprenkel ze met een snufje zout en een lepel azijn en laat ze 30 minuten marineren.

Stap 3

Reinig de pompoen door de schil en de interne zaden te verwijderen, snijd hem vervolgens in blokjes. Bak de pompoen en de fijngesneden sjalot in een steelpan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg wat groentebouillon of water toe zodat alles net onder staat en laat zachtjes koken tot ze zacht zijn. Als ze gaar zijn, pureer je ze met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa en breng op smaak.

Stap 4

Grill de spiesjes op middelhoog vuur aan beide zijden. Leg de spiesjes op een bord op een bedje van pompoencrème, garneer met de knolselderij en besprenkel met Ponti Balsamico Azijn.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken