Geflambeerde hamburger met kaas en spek

Hoofdgerecht

> 60 min

Modern

hamburger

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 8 sneetjes cheddarkaas
  • 200 ml whiskey
  • peper – zout

Voor de burgers:

  • 800 gr rundsnek
  • 160 gr rundsvet
  • 1 eidooier

Voor het spek:

  • 4 plakken gerookt spek (1 cm dik)
  • 3 el Maille mosterd
  • 2 el TABASCO sriracha
  • 150 ml ahornsiroop

Deel dit recept

Geflambeerde hamburger met kaas en spek, een heerlijk hoofdgerecht met smaakmakers Maille Originale Fijne Dijon Mosterd & TABASCO Sriracha. Gemaakt door Dominique Persoone tijdens Open Vuur, in samenwerking met Njam.

Bereiding

Stap 1

Maal  het vlees samen met het vet door een vleesmolen tot gehakt. Doe het gehakt in een kom en meng er de eierdooier, peper en zout onder.

Stap 2

Maak acht gelijke hamburgers van het mengsel en bak ze gaar op de barbecue. Breng ze nog extra op smaak met peper en zout.

Stap 3

Meng de Maille mosterd, de TABASCO sriracha en de esdoornsiroop onder mekaar tot een lopende glacing.

Stap 4

Schroei het spek op de barbecue lans beide zijden en besmeer vervolgens met de glacing. Laat nog even verder bakken en karamelliseren op de barbecue.

Stap 5

Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze kort op de barbecue. Leg op elke hamburger een plakje cheddarkaas en een sneetje spek. Stapel telkens twee burgers bovenop elkaar zodat je vier stapeltjes hebt. Flambeer de burgers met whiskey. Leg alles tussen de hamburgerbroodjes met wat rode ui en een extra lepel glacing. Houd het geheel samen door er een mes in te prikken.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken