Pasta met witloof, spek en noten

Hoofdgerecht

0-30 min

Italiaans

PASTA CON RADICCHIO SPECK E NOCI CON ACETO BALSAMICO PONTI 3-2

Ingrediënten

  • 320 g pasta
  • 1 kropje radicchio (gemiddelde grootte)
  • 140 g spek, in dunne reepjes gesneden
  • 50 g noten
  • 40 ml Ponti Balsamico Azijn (Ponti Aceto Balsamico di Modena P.G.I.)
  • Isio 4 olie
  • Zout

Deel dit recept

Recept voor Romige Pasta met Knapperige Witloof, Hartig Spek en Geurige Noten: Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke combinatie van al dente gekookte pasta, gebakken spek en knapperige witloof, verrijkt met de diepe smaak van Ponti Balsamico Azijn en de toevoeging van verrukkelijke noten. Een verrassend en smaakvol gerecht dat je in slechts enkele minuten op tafel tovert!

Bereiding

Stap 1

Hak de noten grof, was de radicchio en snijd deze in dunne reepjes. Zet ze apart.

Stap 2

Kook de pasta in een pan met kokend, gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot deze “al dente” is.

Stap 3

Ondertussen, in een pan, bak je de reepjes spek bruin met wat Isio 4 olie, voeg dan de radicchio toe en kook het geheel 5-10 minuten (voeg indien nodig een paar eetlepels kookwater van de pasta toe).

Stap 4

Zodra het klaar is, blus je het geheel af met Ponti Balsamico Azijn en breng op smaak met zout.

Stap 5

Wanneer de pasta klaar is, giet je het af in een vergiet en meng je het met de bereiding gedurende een paar minuten, waarbij je een eetlepel kookwater toevoegt. Voeg de gehakte noten toe, meng alles goed door elkaar en serveer.

Meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken