Snelle, smakelijke poke bowl

Hoofdgerecht

30-60 min

Aziatisch

Poke,Bowl,With,Salmon,,Avocado,,Cucumber,,Radish,,Carrot,,Red,Cabbage

Ingrediënten

  • 2 el Kikkoman Poke Saus
  • TABASCO® Groene pepersaus
  • TABASCO® Sweet & Spicy
  • 200gr sushi of jasmijnrijst
  • 250gr zalm, Sashimi kwaliteit, in blokjes versneden
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine venkel, dun geschaafd met mandoline
  • ½ komkommer in blokjes
  • 75gr gekookte boontjes
  • 12 gehalveerde radijsjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 handje verse koriander

Deel dit recept

Ontdek onze snelle en heerlijke poke bowl, die op smaak werd gebracht met Kikkoman Poke Saus, TABASCO® Groene pepersaus en TABASCO® Sweet & Spicy. Een perfecte mix van smaken en texturen, afgewerkt met sesamzaadjes en verse koriander.

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst en laat even afkoelen, verdeel over de kommetjes waarin je de poke bowls zal serveren.

Stap 2

Plet de avocado’s samen met enkele druppels TABASCO® Groene pepersaus. (hoeveelheid naar eigen smaak)

TOPTIP: Door het toevoegen van TABASCO® groene pepersaus aan je avocado creëer je niet enkel een smaakbom maar zorg je er ook voor dat de avocado niet bruin wordt en langer houdbaar blijft.

Stap 3

Meng de zalm samen met Kikkoman Poke saus & sesamzaadjes.

Stap 4

Verdeel de zalm, avocado, venkel, boontjes, radijsjes en komkommer over de kommetjes met rijst en werk af met de koriander.

Stap 5

Serveer de poke bowls en plaats de flesjes Kikkoman Poke Saus en TABASCO® Sweet & Spicy op tafel zodat ieder zijn bowl naar eigen wens kan afwerken.

Wil je meer weten over de smaakmakers uit dit recept?

Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie

Nu ontdekken