Snelle, smakelijke poke bowl
Hoofdgerecht
30-60 min
Aziatisch

Ingrediënten
- 2 el Kikkoman Poke Saus
- TABASCO® Groene pepersaus
- TABASCO® Sweet & Spicy
- 200gr sushi of jasmijnrijst
- 250gr zalm, Sashimi kwaliteit, in blokjes versneden
- 2 avocado’s
- 1 kleine venkel, dun geschaafd met mandoline
- ½ komkommer in blokjes
- 75gr gekookte boontjes
- 12 gehalveerde radijsjes
- 1 el sesamzaadjes
- 1 handje verse koriander
Ontdek onze snelle en heerlijke poke bowl, die op smaak werd gebracht met Kikkoman Poke Saus, TABASCO® Groene pepersaus en TABASCO® Sweet & Spicy. Een perfecte mix van smaken en texturen, afgewerkt met sesamzaadjes en verse koriander.
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst en laat even afkoelen, verdeel over de kommetjes waarin je de poke bowls zal serveren.
Stap 2
Plet de avocado’s samen met enkele druppels TABASCO® Groene pepersaus. (hoeveelheid naar eigen smaak)
TOPTIP: Door het toevoegen van TABASCO® groene pepersaus aan je avocado creëer je niet enkel een smaakbom maar zorg je er ook voor dat de avocado niet bruin wordt en langer houdbaar blijft.
Stap 3
Meng de zalm samen met Kikkoman Poke saus & sesamzaadjes.
Stap 4
Verdeel de zalm, avocado, venkel, boontjes, radijsjes en komkommer over de kommetjes met rijst en werk af met de koriander.
Stap 5
Serveer de poke bowls en plaats de flesjes Kikkoman Poke Saus en TABASCO® Sweet & Spicy op tafel zodat ieder zijn bowl naar eigen wens kan afwerken.
Gerelateerde recepten

0-30 min
Chinees Nieuwjaar
Pokébowl met krokante kip
Kikkoman Poké Saus
TABASCO® Sriracha
Kikkoman Panko

0-30 min
Chinees Nieuwjaar
Een kleurrijke rijstbol
TABASCO Sweet & Spicy
Kikkoman Sojasaus
Maille Mayonaise Fine

0-30 min
Chinees Nieuwjaar
Een heerlijke eenvoudige wok
Kikkoman Sojasaus
TABASCO® Sriracha
Wil je meer weten over de smaakmakers uit dit recept?
Klik op ‘nu ontdekken’ voor meer uitleg en inspiratie
Nu ontdekken